Lelki súlyok

Az embert lehúzzák a lelki súlyok! Az, hogy ez hogyan jelenik meg testi szinten... Hogyan megszabadulni a kínzó lelki és testi fájdalmaktól?

Friss topikok

  • cohen: Mennyit nyom a lélek súlya? Hatalmas lelke van – mondják a túl jószívű emberekre De vajon tén... (2007.11.06. 11:58) Lelki súlyok igen is vannak!

Jegyezd meg ezt az oldalt

HTML

Lelki súlyok igen is vannak!

2007.10.09. 06:07 hiaklo

Vannak súlyok amiket a lelkünkben cipelünk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lelki-sulyproblemak.blog.hu/api/trackback/id/tr17190884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cohen 2007.11.06. 11:58:30

Mennyit nyom a lélek súlya?

Hatalmas lelke van – mondják a túl jószívű emberekre


De vajon tényleg le lehet írni méretben, súlyban esetleg színekben az embereknek ezt a különös “tartozékát”?

Egyes kutatások szerint bizonyítékok vannak arra, hogy igenis látható és mérhető a lélek.

- A különleges eljárással készült fényképen is látszik, ahogy eltávozik a lélek a halál pillanatában. Ezt a testből kiemelkedő, illetve a test fölött megjelenő más színű, jól látható képek jelezték.
Külföldön végeztek ilyen jellegű kísérleteket, hazánkban még nincs erre lehetőség. Ezt ugyanolyan eljárással végezték, mint amilyennel az aurafotózást is – mondta el Árvai Attila parapszichológus, író, aki már 1990 óta kutatja a halálközeli állapotokat.
– Nehéz azt megoldani, hogy egy halála pillanatában lévő embert ilyen technikai eszközökkel vizsgáljanak. Hasonó vizsgálatoknak vetették alá a lélek súlyának megmérését is. Ezek kimutatták azt, hogy a halál pillanatában egy bizonyos mérhető mennyiséggel csökken a test súlya. Ezt van, aki azzal magyarázza, hogy az azonnali súlycsökkenés a lélek eltávozását, vagyis annak a súlyát jelzi.
De léteznek olyan teóriák is, hogy ez a súlycsökkenés csak az izmok elernyedésének és a különböző testi változásoknak tudható be. Konkrét adatok még nincsenek a lélek súlyára, hiszen egyelőre nagyon kevés az ilyen jellegű adat.
* A National Geographic leírta, hogy az 1990-es évek elején Duncan MacDougall amerikai doktor egy egészen sajátos módon próbált véget vetni a vitatott kérdésnek: úgy döntött, megméri mekkora a lélek súlya.
Ehhez é bizarr - bár kézenfekvő - módon tuberkulózisban szenvedő betegek végóráit használta fel. Megmérte őket a haláluk előtt, majd rögtön a haláluk után is.
Ezzel a kísérlettel meglepő eredményre jutott: hat betegnél négynél átlagosan 21 gramm súlycsökkenés volt megfigyelhető. Ez a kísérlet azonban a tudósok számára természetesen nem döntő bizonyíték.
* A lélek léte vagy nem léte minden korban foglalkoztatta az embereket. Ez már benne volt a világ története óta fennmaradt első írásokban is. A filozófusok is évszázadokon keresztül vizsgálták és vitatkoztak arról, hogy ez anyagi megnyilvánulás, amit lehet akár mérni is, vagy valamilyen egészen más “dolog”. A különböző vallásoknak is a szoros része, és az orvostudonánynak is több ága foglalkozik vele.
* A kiterjed vizsgálatok és fejlődő tudomány ellenére azonban még a mai napig sem lehet tudni, hogy pontosan miből áll a lélek, de az biztos, hogy állandóan foglalkozni, ápolgatni és simogatni kell ahhoz, hogy jól érezze magát ez a láthatatlan, bár állandóan érezhető “dolog”.
Forrás: Színes Bulvár Lap
süti beállítások módosítása